Tip getuige leidt naar verdachten diefstal en heling

maandag 15 juni 2015

Nieuwe Pekela - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 31-jarige man uit Winschoten en een 29-jarige Veendammer aangehouden op verdenking van diefstal en heling.

Tijdens een surveillance kreeg de politie een melding dat er eenaanhanger bij het oude gemeentehuis aan de Ds. Sicco Tjadenstraat in NieuwePekela stond, die mogelijk van diefstal afkomstig zou zijn. Ook had een getuigeeen auto met gedoofde verlichting gezien die er met hoge snelheid vandoor ging.Agenten zagen een paardentrailer voor het gemeentehuis staan, die inderdaad vandiefstal afkomstig bleek te zijn. Terwijl de agenten stonden te wachten op hetafslepen van de trailer, kwam een auto voorbij met gedoofde lichten en tweemannen erin. Toen ze de politie zagen, reden ze snel weg. Hun rijgedrag trok deaandacht van de politie die erachter aanging. Bij een woning aan de Dr. HarmBrouwerstraat kwam de auto tot stilstand. De bestuurder rende de auto uit enverdween achter een boerderij. De politie hield de passagier, de 31-jarige manuit Winschoten, aan op verdenking van diefstal en/of heling. De politiehond wistde bestuurder, een 29-jarige man uit Veendam, te traceren in een graanveldachter het boerenerf. Ook hij werd aangehouden. In de auto lagen allerleispullen die mogelijk afkomstig zijn van diefstal. Ook lag erinbrekersgereedschap zoals een betonschaar en schroevendraaiers. De goederen ende auto zijn in beslag genomen. Beide mannen zijn meegenomen naar het bureauvoor verhoor. Ze zitten nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Muntendam | 112 alarmeringen Muntendam | Goedkoop Tanken in Muntendam | Supermarkten in Muntendam | Weerbericht Muntendam